image

Bernhoven I 2021 – Gift obligaties aan medewerkers

Deze obligatielening is bedoeld voor medewerkers van Bernhoven die willen inschrijven op de gift


Het idee achter participatie

Bernhoven geeft obligaties aan haar medewerkers om een financiële waardering te geven, maar vooral om de onderlinge verbondenheid te vergroten. Door in te schrijven op de gift word je als medewerker eigenaar van een obligatie van Bernhoven. Dat is waar Bernhoven het voor doet. Ze willen dat het ziekenhuis van iedereen is. Dat alle medewerkers eigenaar zijn van hun eigen werk en werkzaamheden en zich betrokken voelen bij het ziekenhuis. Wat Bernhoven betreft hoort daar ook een financiële verbondenheid bij.

Geen gewoon ziekenhuis

Bernhoven is het enige ziekenhuis in Nederland dat financiële participatie van al het personeel en van betrokkenen mogelijk maakt. Het is een van de voorbeelden die laat zien dat Bernhoven dingen anders bekijkt en aanpakt. Dat doen ze uit liefde voor mensen, om hen met de allerbeste zorg te kunnen omringen. Daarom richten ze alle processen in met het welzijn van de patiënt als uitgangspunt en bieden hen passende zorg. Bernhoven ambieert dan ook om in 2025 een gezondheidsorganisatie te zijn, een echte verandering van hun focus.

Hoe werkt een obligatie?   

Om participeren in het ziekenhuis voor iedereen mogelijk te maken, geeft Bernhoven obligaties uit. Belanghebbenden kunnen obligaties kopen en daarmee obligatiehouder worden. Met een obligatie in je bezit, leen je voor een bepaalde tijd geld uit aan de organisatie. Gedurende deze tijd krijg je ieder jaar een vast bedrag aan rente. Wanneer de looptijd van de lening afgelopen is, krijg je het uitgeleende bedrag in één keer van Bernhoven B.V. op je rekening gestort. In het geval van deze gift aan medewerkers, schaf je deze obligatie niet zelf aan, maar krijg je die van je werkgever als blijk van waardering.

Hoe ontvang ik mijn gift?

Om je gift te ontvangen, klik je op de oranje button 'Log in om in te schrijven / Inschrijven obligatie'. Wanneer je alle stappen doorlopen hebt, ontvangt je per e-mail meer informatie over de vervolgstappen. 

Als je inschrijving goedgekeurd is, ontvang je jaarlijks (rond oktober) rente. Aan het einde van de looptijd van de obligatielening wordt de waarde van je obligaties op jouw rekening gestort.

In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je moet inschrijven op een obligatie: Hoe schrijft u in op een obligatie?

Vragen of opmerkingen?

Een overzicht met Veelgestelde vragen en antwoorden vind je rechts in beeld bij het kopje 'Documenten'. Staat je vraag hier niet tussen? Vragen over inschrijven of de financiële afhandeling kunnen gestuurd worden naar info@andersfinancieren.nl. Stuur vragen over de strategie of het idee achter obligaties naar communicatie@bernhoven.nl. Wil je je vraag liever niet via mail versturen? Bel dan naar AndersFinancieren via +31(0) 85 130 22 18.


U heeft zich al ingeschreven voor dit project.