image

Steenvlinder INC WikiHouse Almere

Een eigen woning is voor veel Nederlanders de basis van hun bestaan. Je bent er niet alleen thuis, het is ook een manier om aan vermogensopbouw te doen, te verankeren in de samenleving, erbij te horen. Door het slim combineren van zelfbouw en alternatieve financiering wil de Steenvlinder INC het voor meer mensen mogelijk maken om een eigen woning te realiseren.

Voor het project INC WikiHouse Almere worden 11 bouwpercelen en 11 WikiHouses aangekocht. Een WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Het doel is een wijk met 9 half vrijstaande woningen en 2 tussenwoningen met tuin, parkeerplaats en berging specifiek bedoelt voor starters en gezinnen met lagere inkomens. 

Steenvlinder INC (voorheen Stichting Fundering)

Stichting Fundering heeft sinds november 2020 een nieuwe handelsnaam, namelijk Steenvlinder INC, kortweg INC. Met deze naamswijziging wil INC zich nog duidelijker positioneren als organisatie die er is voor iedereen (inclusief) die zijn eigen woning wil (af)bouwen.

Steenvlinder INC is een non-profit organisatie met als doel zelfbouw mogelijk te maken voor mensen die moeilijk een kluswoning kunnen kopen. Het doel van INC is om minimaal 150 kluswoningen aan te kopen en klusbudgetten beschikbaar te stellen. 


Nuttige links:
• Website Steenvlinder INC;
• Projectpagina INC WikiHouse Almere;
• Facebook Steenvlinder INC;
• YouTube Steenvlinder.

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.