Ilfa Groep

AndersFinancieren is een initiatief van ILFA Groep. ILFA ondersteunt sinds 1995 non-profit organisaties bij het:

  • Toetsen van de financierbaarheid van een organisatie;
  • Aantrekken van bancaire en niet-bancaire financiering;
  • Managen van de liquiditeit;
  • Beheren van financiële risico’s.

ILFA heeft een team van 20 (bank)onafhankelijke specialisten die organisaties op praktische wijze begeleidt bij het aantrekken van diverse vormen van financiering bij verschillende bronnen.

Een deel van de activiteiten van ILFA vallen binnen het kader van de Wet op het financieel toezicht. ILFA beschikt dan ook over een vergunning als beleggingsonderneming. Dit betekent dat ILFA en haar management is getoetst op vakbekwaamheid, integriteit en soliditeit. De ontwikkeling van de organisatie en de verrichte werkzaamheden staan onder doorlopend toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Bezoek de website

Actiz

ActiZ is een ondernemende branchevereniging die haar leden faciliteert om een gezonde onderneming te kunnen exploiteren die hoogwaardige zorg en ondersteuning biedt. Ruim 440 leden bieden werk aan 450.000 medewerkers en zorg aan 2 miljoen cliënten. Om te kunnen blijven investeren in woonvormen met zorg in een veranderend financieringslandschap is ActiZ betrokken bij de ontwikkeling van de NL Zorgobligatie.

Bezoek de website

Vereniging NL Zorgobligatie

ActiZ en ILFA zijn de initiatiefnemers van het standaard obligatieprogramma voor de zorg, de NL Zorgobligatie. Samen met de andere leden van de werkgroep is besloten om het concept onder te brengen in een onafhankelijke vereniging die het concept bewaakt en uitbouwt tot een kwaliteitskeurmerk. AndersFinancieren is het exclusieve verkoopkanaal van de NL Zorgobligatie bij emissies tot een bedrag van € 2.500.000,-.

Bezoek de website

AFS

AFS is een onafhankelijk bemiddelaar op de kapitaalmarkt met een ruime ervaring in non-profit. AFS is een van de leden van de werkgroep NL Zorgobligatie. Vanuit deze rol proberen zij actief nieuwe financieringsbronnen aan te boren voor de zorgsector. 

Bezoek de website

Creditreform

Creditreform is opgericht in 1890 en sindsdien uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het verstrekken van handelsinformatie over het midden- en kleinbedrijf in Duitsland. In 2000 heeft de Creditreform Group de Creditreform Rating Agentur AG opgericht, inmiddels erkend door de Europese toezichthouder ESMA. Deze agentuur heeft sindsdien binnen de ratingmarkt de meeste ratings van ondernemingen in de MKB-sector, MKB-obligaties en MKB-fondsen in Duitsland uitgevoerd. De Creditreform Rating Agentur AG is bevoegd om in elk EU-land respectievelijk aan elke Europese beurs ratings uit te voeren. Sinds kort is Creditreform ook vertegenwoordigd in Nederland via Witt Rating Advisory B.V.

Bezoek de website

Bite The Lemon

Werken met BiteTheLemon is alsof je een paar deuren verder een marketingafdeling hebt. Ze kunnen jouw situatie inschatten en bieden je de juiste mix van marketingkennis, merkactivatie, creativiteit en executie om je marketingdoelen te halen. BiteTheLemon is een strategisch marketing- en conceptbureau met een hands-on mentaliteit. Wanneer de juiste elementen bij elkaar komen zul je een krachtige reactie ervaren. Over de jaren heen hebben ze in hun vakgebied een enorme ontwikkeling zien doormaken. Van productgeoriënteerde communicatie naar de één op één interactie met ‘almachtige’ klanten. Door alle middelen die ter beschikking staan, zijn ze binnen een tijdsbestek van enkele jaren teruggekomen bij de grondbeginselen van onze economie. Een omgeving waarin ze hun klanten weer kennen en hen persoonlijke service verlenen. Dat maakt eens te meer duidelijk en relevant dat mensen interacteren vanuit vriendschapsrelaties.

Simpel gezegd: we moeten merken helpen vrienden te maken én te houden. En dat is waar ze bij BiteTheLemon voor staan: ‘bringing brands to friends’.

Bezoek de website