Onze werkwijze

AndersFinancieren voegt oude en nieuwe elementen vanuit de financiële wereld samen. Het heeft de old school obligaties ‘afgestoft’ en brengt deze zodanig op de markt dat ook (kleine) beleggers kunnen participeren in financieringen. Financieren/beleggen is door banken de laatste decennia gemonopoliseerd. Alle handelingen/stappen zijn verpakt in bancaire producten en daarmee verdwenen in een black box. Hierdoor hebben (kleine) beleggers geen inzicht in wat er precies met hun geld gebeurt en is de machtspositie van de banken richting bedrijven en instellingen groot. AndersFinancieren brengt nu op een andere, transparante manier een passend alternatief met obligaties voor ‘kleinere’ financieringen tot € 2,5 mln. Doordat al met lage bedragen (v.a. € 500) kan worden belegd, is het voor bijna iedereen mogelijk maatschappelijke projecten te helpen financieren.

Voor wie?

AndersFinancieren richt zich in eerste instantie op de maatschappelijk geëngageerde particulier die graag wil investeren in projecten op lokaal niveau. Het instapniveau is laag: doneren kan al vanaf 20 euro en beleggen vanaf 500 euro.

Ook de meer professionele belegger is van harte welkom. Een belegger koopt een of meerdere obligaties van een instelling. De obligatie is een financieel instrument dat al vele eeuwen oud is en qua opzet de eenvoud zelve. De belegger heeft een vordering op de maatschappelijke instelling die de obligatie heeft uitgegeven. Deze vordering heeft een vaste hoofdsom, een vaste looptijd en een vaste jaarlijkse rente. De hoofdsom wordt aan het eind van de looptijd in één keer terugbetaald.