Klussers bouwen aan hun toekomst in Boskoop

De enthousiaste deelnemers zijn 22 oktober gestart met klussen. De nu nog kale ruimtes zullen zij gaan verbouwen tot hun droomhuis. Hiervoor hebben zij een jaar de tijd en om dit voor elkaar te krijgen, krijgen de deelnemers van stichting Fundering een klusbudget tot hun beschikking. 

Als de woning klaar is zullen de deelnemers de woning huren van Fundering tegen een sociale huurprijs. Ook krijgen deelnemers de mogelijkheid om de woning van Fundering te kopen. Zo maakt Stichting Fundering het voor mensen die nu tussen wal en schip vallen mogelijk om toch hun entree te maken op de woningmarkt. Denk hierbij aan mensen met een laag inkomen, starters en statushouders. Daarnaast zorgt Fundering zo voor de noodzakelijke doorstroming uit de sociale huursector. Dat de deelnemers enthousiast zijn blijkt wel uit de reactie van Kevin: “Het is zo gaaf! Je kunt je huis helemaal zelf inrichten en bepalen welke muur waar komt. Er moet natuurlijk wel hard gewerkt worden, maar dat neem ik graag voor lief”. 

Marnix Norder (voorzitter Stichting Fundering): “Met dit eerste project laten we echt een nieuw woonproduct zien dat nog niet bestaat. Door hard te werken en creatief te zijn wordt de woningmarkt ook toegankelijk voor mensen die daar alleen maar van durfden te dromen. Dankzij dit initiatief krijgen zij een kans die droom zélf te verwezenlijken.” 

Irma Langeraert (AndersFinancieren): “Co-financiering door maatschappelijke beleggers en Triodos Bank zorgen samen, gelijkwaardig voor de financiële middelen. Wij geven deelnemers zo de ruimte die zij nodig hebben om van een kluskavel hun ideale woning te maken. De deelnemers zelf doen uiteindelijk het echte werk. Zij zijn de drijvende kracht achter ieder succesvolle transformatie”.