Doelgroep kluswoningen in Boskoop

Per 1 december 2017 heeft Anders Financieren de obligatielening geplaatst voor het kluswoningenproject in Boskoop. Het doel van dit project van Stichting Fundering was statushouders de kans bieden om een eigen huis te realiseren. Volgens de planning zouden in een voormalige basisschool drie kluswoningen gerealiseerd worden waar statushouders zelf aan hun woning zouden werken, ondersteunt door Fundering.

Helaas is Stichting Fundering er tot op heden niet in geslaagd om passende kandidaten te werven binnen deze doelgroep. Aangezien de klusfase binnenkort van start gaan is Stichting Fundering in goed overleg met de gemeente en de Triodos Bank de mogelijkheden aan het onderzoeken om een andere doelgroep dan statushouders aan te spreken.

Hierbij valt Stichting Fundering terug op de doelstelling van de stichting; mensen die niet onmiddellijk voor een reguliere woninghypotheek in aanmerking komen ondersteunen bij zelfbouwen. Bij project Boskoop werden statushouders aangemerkt als specifieke doelgroep. Nu blijkt dat in deze doelgroep geen goede kandidaten gevonden kunnen worden, wil Stichting Fundering de doelgroep uitbreiden volgens de doelstelling van de Stichting.

Een nieuwe doelgroep voor de kluswoningen zijn mensen in Nederland die geen hypotheek kunnen krijgen. Voor deze mensen met een jaarinkomen tot €30.000,- wordt een klusbudget beschikbaar gesteld en een kluscoach die helpt bij het proces. Alle voorwaarden en condities blijven verder gelijk.