Statushouders bouwen eigen huis in Boskoop

Sinds maandag kunnen statushouders zich aanmelden voor het maatschappelijk project Boskoop. Dit project op het AndersFinancieren platform biedt drie statushouders met verblijfstatus de kans om hun eigen huis te bouwen. Drie kluswoningen in een voormalig schoolgebouw aan de Wilhelminalaan in Boskoop zijn hiervoor beschikbaar gesteld.

Stichting Fundering koopt begin december de drie voormalige klaslokalen van de gemeente Alpen a/d Rijn. Daarna gaat het bedrijf Steenvlinder deze aanpassen naar klusrijpe woningen. Het geheel wordt gefinancierd met een cofinanciering van Triodosbank en obligatiehouders. De woningen worden als kluswoning met bijbehorend klusbudget via Stichting Fundering beschikbaar gesteld aan statushouders. De eerste jaren huurt de statushouder de woning van Stichting Fundering tegen een sociale huurprijs. Als de statushouder genoeg inkomen heeft en een permante verblijfsvergunning, kan hij/zij de woning tegen kostprijs kopen.

De werving van de statushouders is gestart. Er wordt verwacht dat de statushouders in september 2018 kunnen beginnen met klussen.

Lees hier meer informatie over het project.