image

Steenvlinder 22

De Generaal De Bonskazerne
De Generaal De Bonskazerne is een Rijksmonument net buiten de bebouwde kom van Grave. Het bestaat uit een militair gebouwencomplex in expressionistische stijl met een oppervlakte van 20.000 m2. De kazerne heeft al vele bewoners gehad. Het historische complex gaat nu een volgende fase in. Door de huidige eigenaar BOEi wordt het terrein opnieuw ingericht.

Steenvlinder heeft overeenstemming met BOEi voor de aankoop van minimaal 1, mogelijk 2 legeringsgebouwen, resp. E2 en E1. Per gebouw zullen 27 appartementen voor zelfbouw ontwikkeld worden volgens het Steenvlinder concept.
Na de transformatie zal gebouw E2 27 appartementen tellen. Het gebouw beschikt over een lift waardoor de woningen aantrekkelijk worden voor een brede doelgroep. De woningen zullen ook maximaal duurzaam zijn. Het gehele pand wordt aangesloten op een centraal biomassa verwarmingssysteem.

Steenvlinder
De uitgevende instelling Steenvlinder Zelfbouw 22 B.V. is een 100% dochter van Steenvlinder B.V (holding). Steenvlinder B.V. maakt zelfbouw mogelijk op kavels en in kluscomplexen, en koopt hiervoor locaties aan. Wij geloven in de kracht van mensen zelf. Mensen die hun eigen huis bouwen zorgen voor meer identiteit en maken unieke woningen Ze hebben een grotere betrokkenheid bij de buurt. Elke zelfbouwer krijgt na aankoop van de kavel of kluswoning van Steenvlinder maximale zeggenschap en vrijheid, onder het motto: de mooiste woning maak je zelf. Maar we laten de zelfbouwer niet aan zijn lot over: we begeleiden ze als ze dat willen. Steenvlinder vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Daarom worden bijv. oude gebouwen niet gesloopt, maar hergebruikt met een nieuwe functie Verder zijn woningen gasloos en CO2-neutraal.

Nuttige links:
• Website Steenvlinder
• Facebook Steenvlinder
• Twitter Steenvlinder

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.