image

Steenvlinder 12

Aan de Deventerstraat in Apeldoorn staat een historisch gebouw, het voormalige postkantoor. Het gebouw is ontworpen door de architect C.H. Peters en gebouwd in 1908. Peters was als Rijksbouwmeester in die tijd verantwoordelijk voor de bouw van vele overheidsgebouwen waaronder ook postkantoren. Het gebouw bevat elementen en kenmerken die typerend waren voor deze architect. 

Het voormalige postkantoor wordt door Steenvlinder omgezet in 17 kluswoningen. De 17 appartementen zijn specifiek bedoeld voor starters, zodat zij hun eigen woningen kunnen creëren in dit monumentale pand. 

Steenvlinder

Steenvlinder is veruit het meest ervaren bedrijf op het gebied van eigenbouw in Nederland, een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. De oprichters van Steenvlinder, Hans Sparreboom en Marnix Norder, hebben beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten. Sinds 2008 hebben zij zich gespecialiseerd in eigenbouw. In die periode hebben zij een enorme diversiteit aan kluswoningen en nieuwbouw op kavels gerealiseerd. Steenvlinder wil meer woonplezier realiseren en bijdragen aan een beter leven: door het zelf bouwen, bouwen mensen ook aan de samenleving. Het doel is om zelfbouw voor iedereen mogelijk te maken met maximale vrijheid en zeggenschap. Steenvlinder zorgt zo voor meer woonplezier, unieke woningen en een grotere betrokkenheid bij de buurt.

Nuttige links:

• Website Steenvlinder

• Facebook Steenvlinder

• Twitter Steenvlinder

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.