image

Stichting Fundering Leiden

Voor iedereen een woning

Voor starters op de woningmarkt wordt het steeds moeilijker om een betaalbare plek te vinden. Een sociale huurwoning is geen optie of er is simpelweg geen woning beschikbaar en ze komen niet in aanmerking voor een passende woninghypotheek. De oplossing is verrassend simpel: stel ondernemende, jonge mensen in staat hun eigen woning te realiseren. Een die ze eerst huren en dan kunnen kopen. De gecreëerde waarde door het klussen is voor de klusser zelf. Zo starten zij al voor de huurfase met vermogensopbouw, zodat de stap naar een passende woninghypotheek eenvoudiger kan worden gemaakt.

Kluswoningen Toussaintkade Leiden

Stichting Fundering transformeert een voormalig schoolgebouw (tevens gemeentelijk monument) naar 25 kluswoningen. De woningen zijn gasloos, hebben een zonnekavel op het dak en zijn aangesloten op een centrale warmtelus. Kijk voor een beschrijving per individuele woning op de projectpagina van Stichting Fundering.

Stichting Fundering

Stichting Fundering maakt het voor mensen die lastig toegang hebben tot de koopwoningmarkt mogelijk zelf hun eigen droomwoning te bouwen. Dit doet Fundering door (in samenwerking met Steenvlinder) kluswoningen aan te kopen en beschikbaar te stellen aan hun deelnemers. Voor de verbouwing van de kluswoning stelt Fundering een passend bouwbudget beschikbaar aan de deelnemer om de kluswoning helemaal naar eigen smaak af te bouwen. Zodra de woning klaar is, kan de deelnemer zijn woning huren van Fundering tegen een sociale huurprijs. De deelnemer heeft gedurende enkele jaren het recht de door hem gerealiseerde woning te kopen tegen kostprijs. De projecten van Stichting Fundering worden gefinancierd door middel van de uitgifte van een impactvolle obligatie. Door het slim combineren van zelfbouw en alternatieve financiering wil Fundering starters op de woningmarkt met inzet, lef en creativiteit een zetje geven. De aankoop van de kluswoningen, begeleiden van de klussers en het beschikbaar stellen van een klusbudget wordt gefinancierd met obligaties en een financiering van de Triodos Bank.

Hoe investeer ik in Stichting Fundering Leiden?

Om in te schrijven op obligaties, klikt u op de oranje button Log in om in te schrijven / Inschrijven obligatie. Wanneer u alle stappen heeft doorlopen, bent u voorlopig ingeschreven. U ontvangt per e-mail meer informatie over de vervolgstappen. Na de controle wordt uw inschrijving definitief gekeurd. Als uw inschrijving goedgekeurd is, wordt gevraagd om het bedrag waarvoor u inschrijft over te maken. Na betaling bent u in het bezit van obligaties van Stichting Fundering Leiden waarover u jaarlijks rente zult ontvangen. Aan het einde van de looptijd van de obligatielening wordt de waarde van uw obligaties op uw rekening gestort.

In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe u moet inschrijven op een obligatie: Hoe schrijft u in op een obligatie?

Vragen of opmerkingen?

Komt u er niet aan uit? Stuur uw vraag naar info@andersfinancieren.nl. U wordt zo snel mogelijk geholpen.

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.