image

Steenvlinder 3 (OLVtH Kerk)

Aan de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg staat de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk. Deze kerk, een Rijksmonumentaal kerkgebouw met bijbehorende pastorie, staat al sinds 2008 leeg, er is geen onderhoud geweest en de kerk is al ruim een decennia niet open voor publiek. Steenvlinder wil hier verandering in brengen. Het doel is om historie en nieuwe energie samen te brengen, zodat de kerk weer gaat stralen.

Het kerkgebouw zal getransformeerd worden met als doel wonen voor verschillende doelgroepen (starters, doorstromers en ouderen) aangevuld met werken (kantoorfunctie). In de directe omgeving van de kerk is veel dynamiek: scholen, winkels en horeca zijn onderdeel van de buurt en de kerk ligt ingesloten langs een wijk met karakteristieke huizen. 

Steenvlinder

Steenvlinder is veruit het meest ervaren bedrijf op het gebied van eigenbouw in Nederland, een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. De oprichters van Steenvlinder, Hans Sparreboom en Marnix Norder, hebben beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten. Sinds 2008 hebben zij zich gespecialiseerd in eigenbouw. In die periode hebben zij een enorme diversiteit aan kluswoningen en nieuwbouw op kavels gerealiseerd. Steenvlinder wil meer woonplezier realiseren en bijdragen aan een beter leven: door het zelf bouwen, bouwen mensen ook aan de samenleving. Het doel is om zelfbouw voor iedereen mogelijk te maken met maximale vrijheid en zeggenschap. Steenvlinder zorgt zo voor meer woonplezier, unieke woningen en een grotere betrokkenheid bij de buurt.

Nuttige links:

• Website Steenvlinder
• Facebook Steenvlinder
• Twitter Steenvlinder

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.