image

Steenvlinder 1: Haagse Schouw

In Vlaardingen wil Steenvlinder met hun project De Meesterproef Vlaardingen 10 betaalbare woningen realiseren. De woningen komen in de voormalige Globeschool aan de Van Limburg Stirumstraat en de voormalige peuterspeelzaal. Deze gebouwen zijn verbonden via een tussengebouw en liggen midden in een woonwijk, omringd door tuinen, groen en een speelplein. De woningen krijgen meerdere duurzame opties, zoals de mogelijkheid tot gasloos leven en de aanleg van zonnepanelen. De kavels zijn aangesloten op een warmtelus, waarop klussers hun eigen warmtepomp kunnen aansluiten. Verwarmen en koelen van de woning kan zo zonder gas geregeld worden. 

Voor de financiering van de aankoop en het klusrijp maken van de locatie schrijft Steenvlinder een obligatielening uit groot € 900.000,-. Steenvlinder financiert zelf middels een achtergestelde lening groot € 150.000,-. Obligatiehouders krijgen als zekerheid een 1e hypotheek en 2e pandrecht.

Steenvlinder

Steenvlinder is veruit het meest ervaren bedrijf op het gebied van eigenbouw in Nederland, een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. De oprichters van Steenvlinder, Hans Sparreboom en Marnix Norder, hebben beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten. Sinds 2008 hebben zij zich gespecialiseerd in eigenbouw. In die periode hebben zij een enorme diversiteit aan kluswoningen en nieuwbouw op kavels gerealiseerd. Steenvlinder wil meer woonplezier realiseren en bijdragen aan een beter leven: door het zelf bouwen, bouwen mensen ook aan de samenleving. Het doel is om zelfbouw voor iedereen mogelijk te maken met maximale vrijheid en zeggenschap. Steenvlinder zorgt zo voor meer woonplezier, unieke woningen en een grotere betrokkenheid bij de buurt.

Teaser

Klik hier voor een overzicht van deze obligatie.

Nuttige links:

• Website Steenvlinder;

• Website De Meesterproef Vlaardingen;

• Facebook Steenvlinder;

• Twitter Steenvlinder.

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.