image

Steenvlinder 5

De emissie is succesvol afgerond. 

Dit project is enkel voor vermogende of professionele beleggers, inleg vanaf € 100.000,-. Er is een stijgende maatschappelijke behoefte aan betaalbare woningen. De zelfbouwprojecten van Steenvlinder bieden een uitkomst, zo ook hun project midden in Leiden: Zelfbouw 5. Op slechts 5 minuten van het Centraal Station wordt een monumentaal pand, een voormalig schoolgebouw, getransformeerd tot kluswoningen. Het omliggende perceel wordt gebruikt als bouwgrond en wordt verkaveld ten bate van zelfbouw. In totaal zullen 50 kluskavels en circa 22 nieuwbouwkavels worden gecreëerd. 

Om de aankoop en het klusrijp maken van de locatie te financieren geeft Steenvlinder deze obligatie uit. Obligatiehouders dragen bij aan nieuwe woningen voor starters en krijgen als zekerheid een 1e hypotheek. Zelf financiert Steenvlinder ook middels een achtergestelde lening € 400.000,-. In maximaal twee jaar zal de projectfinanciering worden afgelost. 

Steenvlinder

Steenvlinder is veruit het meest ervaren bedrijf op het gebied van eigenbouw in Nederland, een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. De oprichters van Steenvlinder, Hans Sparreboom en Marnix Norder, hebben beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten. Sinds 2008 hebben zij zich gespecialiseerd in eigenbouw. In die periode hebben zij een enorme diversiteit aan kluswoningen en nieuwbouw op kavels gerealiseerd. Steenvlinder wil meer woonplezier realiseren en bijdragen aan een beter leven: door het zelf bouwen, bouwen mensen ook aan de samenleving. Het doel is om zelfbouw voor iedereen mogelijk te maken met maximale vrijheid en zeggenschap. Steenvlinder zorgt zo voor meer woonplezier, unieke woningen en een grotere betrokkenheid bij de buurt.

Teaser

Klik hier voor een overzicht van deze obligatie.

Nuttige links:

• Website Steenvlinder;

• Projectenpagina Steenvlinder;

• Facebook Steenvlinder;

• Twitter Steenvlinder.

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.