image

Stichting Fundering Nieuw Thuis Boskoop

De obligatielening is geplaatst.

Na het succes met de Prins Willem Alexander school in ’s-Gravenzande is deze lening onderhands integraal geplaatst bij een professionele belegger. 

Het slim combineren van zelfbouw en alternatieve financiering doen we niet alleen voor statushouders. Ook ‘gewone’ Nederlanders kunnen hun droomwoning realiseren door zelf de handen uit de mouwen te steken. Voor de aankoop en het klusrijp maken van drie woningen in Boskoop schrijft Steenvlinder een nieuwe obligatie uit. Als zekerheid krijgt de obligatiehouder een 1e hypotheek.

Het project

In de oude basisschool aan de Wilhelminalaan 7 in Boskoop worden zes kluswoningen gerealiseerd, waarvan drie woningen beschikbaar komen voor Nederlandse klussers. De woningen liggen direct aan het water in een groene omgeving en slechts 5 minuten fietsafstand van het centrum. Het gaat om kleinschalige bungalows met één laag, wat het zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld een- tot tweepersoonshuishoudens, starters of ouderen. Het is ook heel goed mogelijk om hier een levensloopbestendige woning te realiseren. Het gehele traject wordt ondersteunt door Steenvlinder. Zij zorgen ervoor dat alles geregeld is met de gemeente. Technische zaken zoals de fundering en de aansluiting van riolering, gas, water en licht worden gerealiseerd voordat men start met klussen. Mensen bouwen dus helemaal hun eigen huis in de oude school zonder te verdwalen in ingewikkeldheden. Verkoop van de kavels start medio juni.

Samenwerking AndersFinancieren en Steenvlinder

AndersFinancieren en Steenvlinder hebben elkaar gevonden omdat beiden gericht zijn op het creëren van meerwaarde voor de samenleving. De een door o.a. het hergebruik van cultuurhistorische gebouwen en mensen de kans te geven een betaalbare koopwoning te realiseren. De ander door de gelegenheid te bieden om te beleggen in een maatschappelijk doel, tegen een redelijk rendement.

Nuttige links:

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.