image

Bernhoven B.V. III 2019 - Voor de betrokkenen

Let op: er heeft een wijziging plaatsgevonden in de converteerbare obligatieovereenkomst die heeft geleid tot een verbetering in de rechtspositie van de investeerder. De conversie van de obligaties naar aandelen is geen plicht meer, maar een recht. Dit betekent dat jij zelf kan kiezen of je wilt converteren naar aandelen of dat je de obligaties wilt laten uitbetalen. 

Dit betreft emissie Bernhoven B.V. III en beschrijft de investeringsmogelijkheid voor alle betrokkenen van Bernhoven B.V. in de vorm van een obligatie. Woont u in de regio? Is uw bedrijf gevestigd in de regio? Bent u een stakeholder? Of bent u een voorstander de doelstellingen van Bernhoven. Dan kunt u zich via deze pagina inschrijven voor deze emissie. Lees hier alles over deze emissie:

Verbondenheid met alle betrokkenen

Bernhoven is uw ziekenhuis. Uit liefde voor de mens wordt met grote betrokkenheid de allerbeste gezondheidszorg gecreëerd. Niet alleen de mensen die bij Bernhoven werken voelen zich betrokken bij het ziekenhuis. Ook voor anderen, waaronder de patiënten en inwoners uit de regio, heeft het ziekenhuis grote betekenis. Om deze betrokkenheid tastbaar te maken, kunnen converteerbare obligaties gekocht worden. 

Investeren in Bernhoven

Eerder hebben de medisch specialisten en werknemers van Bernhoven de kans gehad financieel te participeren in het ziekenhuis. Dit jaar kunnen zij opnieuw participeren en is het voor het eerst ook voor andere betrokkenen mogelijk om obligaties aan te schaffen. Wanneer u woonachtig bent in de buurt van het ziekenhuis, direct belanghebbende (oftewel stakeholder) van Bernhoven bent, of u of uw organisatie de doelstellingen van Bernhoven steunt, kunt ook u financieel participeren door de koop van obligaties. Er geldt een minimum van 5 converteerbare obligaties, het is dus mogelijk obligaties te kopen vanaf € 500,-.
Wat is een obligatie?

Een obligatie is een stukje van een lening die door een organisatie wordt uitgegeven. Door een obligatie te kopen, leent u geld uit aan de organisatie. In ruil hiervoor ontvangt u jaarlijks een bedrag aan rente. Na de einddatum krijgt u de waarde van uw obligaties uitbetaald. Voor Bernhoven zijn de obligaties die door betrokkenen uit de regio, stakeholders en andere betrokken organisaties/instellingen gekocht worden een lening aan het ziekenhuis, obligatielening Bernhoven III. Alle obligaties van een lening hebben dezelfde waarde en rechten. Alle gekochte obligaties vertegenwoordigen samen maximaal twee miljoen euro.
Wat betekent converteerbaar?

Volgens de huidige wetgeving mogen ziekenhuizen geen winst uitkeren. De kans bestaat dat deze wet binnen nu en negen jaar veranderd. Als de wet wijzigt, moeten de obligaties geconverteerd (omgeruild) worden voor aandelen. Het is verplicht uw converteerbare obligaties om te ruilen. Wanneer uw obligatie geconverteerd wordt, wordt u aandeelhouder en zo mede-eigenaar van Bernhoven. Als de wet niet binnen negen jaar aangepast wordt, krijgt u aan het einde van de looptijd per obligatie € 100,- uitbetaald.


Hoe koopt u obligaties?

Om converteerbare obligaties te kopen, moet u zich inschrijven. Dit doet u door op de grote oranje knop ‘inschrijven obligatie’ rechts bovenin te klikken. Vervolgens loopt u het inschrijvingsproces door en is u voorwaardelijke inschrijving voltooid. Informatiebijeenkomsten

U heeft ook de mogelijkheid naar een van onze informatiebijeenkomsten te komen. Hier leggen we precies uit hoe u obligaties kunt kopen en wat de mogelijkheden zijn. U bent van harte welkom op:

  • 2 juli in de raadszaal van de gemeente Oss, Raadhuislaan 2, aanvang om 19:30.
  • 4 juli in de raadzaal van de gemeente Uden, Markt 145, aanvang om 19:30.
  • 3 september in restaurant Bernhoven, Nistelrodeseweg 10, Uden, aanvang om 19:30.
  •  12 september in restaurant Bernhoven, Nistelrodeseweg 10, Uden, aanvang om 19:30.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via de website van Bernhoven.

U kunt met vragen of opmerkingen direct contact opnemen met AndersFinancieren door te mailen naar: bernhoven@andersfinancieren.nl.

U heeft zich al ingeschreven voor dit project.