image

Bernhoven B.V. II 2019 - Eigen bijdrage Werknemers

Let op: er heeft een wijziging plaatsgevonden in de converteerbare obligatieovereenkomst die heeft geleid tot een verbetering in de rechtspositie van de investeerder. De conversie van de obligaties naar aandelen is geen plicht meer, maar een recht. Dit betekent dat jij zelf kan kiezen of je wilt converteren naar aandelen of dat je de obligaties wilt laten uitbetalen. Dit betreft emissie Bernhoven B.V. II en beschrijft de investeringsmogelijkheid voor de werknemers van Bernhoven B.V. in de vorm van een obligatie. Je kan je via deze pagina inschrijven voor deze emissie. Dit betreft een willekeurige eigen bijdrage vanaf €500,-, en staat los van de gift. Op deze manier kan je jouw eigen stukje Bernhoven vergroten! Lees hier alles over deze emissie:

Verbondenheid en eigenaarschap vergroten

Bernhoven heeft de ambitie om in 2025 dé gezondheidsorganisatie te zijn voor de regio Oss – Uden – Meierijstad. Een belangrijke randvoorwaarde is de wens om een organisatie met participatie te zijn. Dit begint bij het vergroten van betrokkenheid en eigenaarschap van de medewerkers. Naast de gift die je als medewerker ontvangt (bekijk de pagina Obligatielening Bernhoven I – Gift medewerkers), geeft Bernhoven haar werknemers en medisch specialisten de mogelijkheid om zelf te investeren in converteerbare obligaties, met als doel de onderlinge verbondenheid en eigenaarschap verder te vergroten. De obligaties maken dat jij onderdeel bent van een bijzondere organisatie; een organisatie met participatie waarbij we uit liefde voor mensen de allerbeste gezondheidszorg creëren.

Zelf investeren in Bernhoven

Door naast de gift zelf obligaties aan te schaffen, kun jij nog meer financieel participeren in de organisatie waar je werkt en je financiële verbinding met Bernhoven verder vergroten. Het is dit jaar voor de tweede keer mogelijk om extra obligaties aan te scha en. Er geldt een minimum van 5 obligaties, het is dus mogelijk extra obligaties te kopen vanaf € 500,-.

Wat is een obligatie?

Een obligatie is een stukje van een lening die door een organisatie wordt uitgegeven. Door een obligatie te kopen, leen je geld uit aan de organisatie. In ruil hiervoor ontvang je jaarlijks een bedrag aan rente. Na de einddatum krijg je de waarde van jouw obligaties uitbetaald. Alle obligaties van een lening hebben dezelfde waarde en rechten. Als medewerker van Bernhoven kun je obligaties kopen, naast de gift die je ontvangt. Voor Bernhoven zijn de obligaties die werknemers en medisch specialisten kopen een lening van de medewerkers aan het ziekenhuis, obligatielening Bernhoven II. Alle gekochte obligaties in vijf jaar tijd vertegenwoordigen samen maximaal twee miljoen euro.


Wat betekent converteerbaar?

Volgens de huidige wetgeving mogen ziekenhuizen geen winst uitkeren. De kans bestaat dat deze wet binnen nu en negen jaar veranderd. Als de wet wijzigt, moeten de gekochte obligaties geconverteerd (omgeruild) worden voor aandelen. Het is, in tegenstelling tot de gift, verplicht je gekochte converteerbare obligaties om te ruilen. Als de wet niet binnen negen jaar aangepast wordt, krijg je aan het einde van de looptijd per obligatie € 100,- uitbetaald. Wanneer je obligatie geconverteerd wordt, word je aandeelhouder en zo mede-eigenaar van Bernhoven.


Hoe schaf ik extra obligaties aan?

Om extra obligaties te kopen, moet je je inschrijven. Klik hiervoor op de grote oranje knop rechtsboven ‘inschrijven obligatie’. Je loopt stap voor stap het inschrijvingsproces door. Op het intranet van Bernhoven is ook een video te vinden waarin de inschrijvingsprocedure stap voor stap wordt uitgelegd en staan data voor inloopbijeenkomsten vermeld.


Wat als ik uit dienst ga?

Als je uit dienst gaat of de pensioenleeftijd bereikt, mag je de obligaties die je extra aangeschaft hebt houden. Aan het einde van de looptijd zal de waarde van de obligaties uitbetaald worden. Als het wettelijk mogelijk wordt, zullen de obligaties omgeruild worden voor aandelen en word je mede-eigenaar van Bernhoven. Het is mogelijk de obligaties over te dragen aan andere medewerkers binnen Bernhoven. Hiervoor is toestemming nodig van de directie. Het is niet mogelijk de obligaties aan derden te verkopen. 

Mocht je vragen hebben kan je altijd een berichtje sturen naar bernhoven@andersfinancieren.nl


U heeft zich al ingeschreven voor dit project.